Vår historie – 100 år med handel
Etter mer enn 100 år med produksjon og salg av matvarer har Fevang nå fullt fokus på utvikling av eiendommer. Det er litt av en historie.
1890
1. GENERASJON
Familien Fevang har lange tradisjoner med produksjon og salg av matvarer. Allerede i 1890 starter Petrine og Bernhard Fevang landhandel i Hof i Vestfold. Visstnok er det ingen som har så gode kjøttkaker som Petrine og Bernhard.
1933
2. GENERASJON
Margit og Bjarne Fevang etablerer landhandel på Solbergmoen. Fra en liten butikk på noen få kvadratmeter vokser den etterhvert med nytt bygg og flere hundre kvadratmeter gulvplass.
1960
3. GENERASJON
Ingrid og Børre Fevang blir aktivt med i driften. Dagligvareforretningen har en rivende utvikling og er på 1960- og 70-tallet en av distriktets mest moderne.
1970
PØLSEMAKERIET
I 1970 blir eget pølsemakeri en realitet. Det startes 3 nye forretninger og Fevangfamilien driver på det meste 4 dagligvareforretninger i Drammensområdet.
1980
4. GENERASJON
Tidlig på 80-tallet blir dagligvareforretningene solgt og og en moderne kjøttbedrift etableres, med fokus på fårekjøtt, bacon og pålegg. Sønnene Bjarre, Ole, Martin og Lars kommer alle etterhvert med i bedriften.
2006
EIENDOMSUTVIKLING
Etter 2006 skjer det store endringer i konsernet. Fevang Kjøtt AS og Fevang Pålegg og Bacon AS blir solgt. Satsingen fremover vil være drift, utleie og utvikling av eiendom.
Bjarne Fevang Landhandel
Få mer enn 100 års historie på noen minutter i 5. etasje i Erik Børresens Allé 9 finner du landets eneste dagligvaremuseum med egen pølsebod. Har du lyst til å se hva vi har drevet med i 100 år så ring oss for en omvisning.
Klikk på bildene under og få et historisk tilbakeblikk.