Historien

Kjent for gode kjøttkaker allerede i 1890

Fevang familien har lang tradisjon med produksjon og salg av matvarer. Petrine og Bernhard Fevang drev landhandel i Hof i Vestfold fra 1890. Til tross for at det ikke fantes kjøl- og fryseutstyr, ble det solgt kjøttvarer her. Ferskt kjøtt ankom mandag, og i slutten av uka ble restene kvernet og stekt til ”godt krydrede” kjøttkaker. Det var visstnok ingen som hadde så gode kjøttkaker som Petrine og Bernhard Fevang.

Neste generasjon, Margit og Bjarne Fevang, etablerte, i 1933, landhandel på Solbergmoen utenfor Drammen.

På slutten av 50-tallet kom dagens seniorgenerasjon naturlig med i driften, og Ingrid og Børre Fevang var svært aktive i den videre utviklingen av forretningen, med sterk fokus på kjøtt.

Dagligvareforretningen på Solbergmoen gjennomgikk en omfattende utvikling og fremstod på 1960 –og
70-tallet som en av distriktets største og mest moderne.

Eget pølsemakeri ble en realitet fra 1970. Utover på 70–tallet ble enda 3 forretninger etablert, og Fevangfamilien drev på det meste 4 dagligvareforretninger i Drammensområdet.

Fra kjøtt til eiendom

Først på 80-tallet gjennomførte selskapet en omstrukturering, som førte til at dagligvareforretningene ble solgt, og satsningsområdet videre ble kjøtt og utleie av eiendom. Etter flere strategiske veivalg og endringer på 80 og 90-tallet, ble selskapet en moderne kjøttindustribedrift med fokus på nedskjæring av fårekjøtt og produksjon av baconprodukter og pålegg.

I 2006 og 2007 har nye store endringer skjedd i konsernet. Både Fevang Kjøtt AS og Fevang Pålegg og
Bacon AS er solgt. Satsningen fremover vil nå være drift, utleie og utvikling av eiendom.

Fevang bildecollage